- Proponujemy alternatywę dla burgerów czy zapiekanek – dodaje Maciej Mużyło. – Choć my także przygotujemy prosto z kuchni polowej naszego hot-doga. W tych ogromnych kotłach i na tych wielkich patelniach da się zrobić po prostu wszystko. Sami możecie się przekonać już 8 i 9 października. A kto będzie miał ochotę może też do nas zajrzeć już 7 od godz. 16.00, by zobaczyć Festiwal od kuchni. Tego jeszcze nie było. W piątkowe popołudnie można zajrzeć do Fortu i zobaczyć, jak odbywa się wielkie gotowanie i przygotowanie potraw na festiwalowe dni. Można też się włączyć np. do obierania ziemniaków, krojenia cebuli, czy szatkowania kapusty. Znajdzie się też zajęcie dla lubiących podrzucać do pieca i do wędzarni. Wejście na imprezę kosztuje 10 złotych. W tym jest porcja grochówki i zwiedzanie Fortu z przewodnikiem. Porcja zupy w cenie 5 zł, a II danie – 10 zł. - Zapraszamy wszystkich: studentów, uczniów, wojskowych, poborowych i tych, co już swoje odsłużyli, całe rodziny. Po prostu tych, co lubią jeść, smakować, próbować, eksperymentować, są ciekawi bez względu na wiek. To jest impreza właśnie dla nich – mów Maciej Mużyło. Specjalny program będzie też przygotowany dla dzieci. Będą mogły m.in. przejechać się samochodem wojskowym po fosie, postrzelać na strzelnicy, wziąć udział w konkursach choćby na przeciąganie liny. Sobota-Niedziela, 7-8 października od 10.00 do 20.00 koniecznie musicie być z nami. |